METALNE KONSTRUKCIJE I MAŠINSKI SEKTOR

MAGNETNE BUŠILICE

Magnetne bušilice, proizvedene u Nemačkoj i Engleskoj, najbolji su izbor za performanse i pouzdanost, opremljene novim kliznim sistemom sa dvostrukim vodjenjem, koji garantuje bolju stabilnost u bušenju, čak do 10 puta veću od ostalih brendova.

Ove mašine su veoma jake i opremljene su sistemom za blokiranje, koji čini da se magnet napaja pre pokretanja motora. Ovaj sistem visokotehnološke kontrole prisutan je u svim modelima. Pored toga, svi modeli mašina imaju stabilizator zadnjeg stuba, koji obezbeđuje veću stabilnost, ali održava i njenu snagu.

KRUNASTE BURGIJE

Ovaj asortiman krunskih burgija ili svrdla, dostupan je u verzijama Blue-Tec, Gold-line, Hard-Line, Silver-Line i Eco-Line. Namenjene su za stolariju i mašinski sektor. Napravljene su od čelika od specijalne HSS-KSE legure. Najčešće se koriste sa magnetnim bušilicama, a mogu se koristiti sa dodatkom kao što su vretena i razni adapteri.
Raspoloživi prečnici su od 7 mm do 150 mm, u pet različitih dubina sečenja, do 110 mm.

UPUŠTAČI I STEPENASTE BURGIJE

Ovi upuštači i stepenaste burgije dostupni su u 11 standardnih oblika od tvrdog metala, sa prevlakom Blue-Tec koja obezbedjuje dugotrajnost alata od preko 100% i prevlake Black-Tec, specifične za obojene metale kao što su aluminijum, bakar i mesing. Odličan su izbor i za obradu plastike.

Polje primene:

  • izrada kalupa
  • vazduhoplovna industrija
  • automobilska industrija
  • pomorski i železnički sektor
  • stolarija

TRAKASTE TESTERE

Trakaste testere sa kobaltom BIMETAL M42 PROMASTER, naročito se preporučuju za sečenje:

  • Elemenata za stolariju, IPE greda, ugaonih  elemenata, četvrtastih, okruglih i pravougaonih cevi, kao i širokih ploča;
  • Cevi od nerđajućeg čelika male debljine, okruglog i četvrtastih oblika, ravnih i ugaonih.

Trakaste testere sa kobaltom BIMETAL SUPER SCL M75 i testere BIMETAL SUPER SCL M80 svoje nabolje performanse pokazuju pri sečenju čelika.

BIMETAL BLOKBUSTER M42 trakaste testere sa kobaltom i BIMETAL BLOCKBUSTER M51 trakaste testere pružaju maksimalne performanse na čeliku sa ugljenikom C40, C45), cementnom čeliku (16MnCr5, 20CrMo5) i kaljenom čeliku (42CrMo4, 34CrNiMo6)

– BIMETAL M42 SUPER INOKS testere za nerđajući čelik

– BIMETAL M51 trakaste testere sa kobaltom za specijalne čelike

– ALUTP BIMETAL M42 trakasta testera vrlo je pogodna za sečenje aluminijuma

PROBOJCI I MATRICE

Probojac se koristi za utiskivanje znaka ili oblika na površinu pomoću pritiska. Za ovu vrstu posla koriste se automatske mašine za probijanje, za sečenje i bušenje metalnih limova (aluminijuma ili čelika). Naprednim mašinama za probijanje, sa numeričkom kontrolom (CNC), moguće je brzo i sigurno izvršiti operacije sečenja i oblikovanja, čak i one vrlo složene.